Spotifysöndag #9 – Det bästa från 60-talet

Spotifysöndag igen, och denna gång en något annorlunda sådan. Medan tidigare Spotifylistor varit antingen kompositörs- eller skaparbaserade så är det nu dags för en tidsbaserad. Även filmmusiken har ju, så att säga, olika eror som man refererar till. Däribland hittar vi bland annat, förstås, 1960-talet.

Spotifysöndag 9Spotifysöndag #9

Lista: Det bästa från 60-talet – Filmmusik.nu

Nuvarande antal spår: 20

Skapare: Egen.

Beskrivning: När man tänker på ”60-tal” och ”det bästa” när det är musik det handlar om så är det väl en viss samling artister, band och låtar ur populärmusiken som man tänker på i första hand. Samtidigt karakteriserades filmmusikens 60-tal av innovativ, spännande musik. Med populärmusikens intåg och oviljan att tillämpa gamla, förlegade formler producerades ett gäng oförglömliga scores. Kanske allra mest förknippat med eran är Ennio Morricones (och i viss utsträckning Elmer Bernsteins) musik till decenniets klassiska Western-filmer, vilka givetvis finns representerade på listan.

The following two tabs change content below.

Oliver Lindman

Fil kand i musik (Sussex University, Brighton) med tonvikt på komposition och musik i audio-visuella media. Har film och musik som främsta intressen, och uppskattar särskilt när de ingår äktenskap.

Latest posts by Oliver Lindman (see all)

Kommentera

Name and email are required. Your email address will not be published.