Spotifysöndag #4 – Alan Menkens bästa

Så här efter fyra Disneytisdagar och en recension av Skönheten och Odjuret så går det inte att undvika längre – Alan Menken måste få sin egen Spotifylista! För er som inte känner till Menken så ligger han bakom musiken till några av Disneys främsta filmklassiker. Man kan utan tvekan säga att ingen skrivit så många ”Disneyhits” som Menken.

Alan Menken är förmodligen till 75 % ansvarig för att jag utvecklade ett så starkt Disneyintresse. De andra 25 procenten har att göra med min tendens att som fyraåring gå runt och berätta sagor för människor – med eller utan deras medgivande eller intresse.

Spotifysöndag 4Spotifysöndag #4

Lista: Alan Menkens bästa – Filmmusik.nu

Nuvarande antal spår: 16

Skapare: Egen lista.

Beskrivning: Egentligen skulle jag gärna bara placera fyra-fem album i den här listan. Ta för all del chansen att använda sångerna och satserna jag har valt ut till att klicka in er på särskilda album (Ringaren i Notre Dame och Skönheten och Odjuret är väl de största pärlorna i samlingen). De flesta spåren i den här Spotifylistan är sånger (eller har inslag av sång), medan vissa (som ”Sanctuary”, ”Farewell” och ”Transformation”) tillhör de instrumentala bitar som jag absolut aldrig kan få nog av. Och då syftar jag inte bara på Menkens oeuvre utan på filmmusikgenren i sin helhet. Dessa oerhört elementrika orkestreringar håller yppersta världsklass! Sångerna inkluderar typiska odödligheter som ”Skönheten och Odjuret”, ”En helt ny värld” och ”Havet är djupt” (fast originalversionerna).

The following two tabs change content below.

Oliver Lindman

Fil kand i musik (Sussex University, Brighton) med tonvikt på komposition och musik i audio-visuella media. Har film och musik som främsta intressen, och uppskattar särskilt när de ingår äktenskap.

Latest posts by Oliver Lindman (see all)

Kommentera

Name and email are required. Your email address will not be published.