Spotifysöndag #10 – NME’s 50 greatest movie soundtracks

Den här veckan har för min del präglats att komponerande snarare än lyssnande. Studietakten accelererar för var dag som går. Därför får det återigen bli stöld! NME’s 50 Greatest movie soundtracks är en lista som följs av över 5000 människor. Så mycket folk har ännu inte hittat till den här lilla bloggen.

Spotifysöndag 10Spotifysöndag #10

Lista: NME’s 50 greatest movie soundtracks

Nuvarande antal spår: 42

Skapare: NME.

Beskrivning: I fallet NME’s filmmusiklista kan beskrivningen sammanfattas som följer: ”En trevlig lista med världens minst passande namn”. För det första innehåller inte listan ”50 great movie soundtracks”. Det finns knappt två låtar från ett och samma album. Och ska man vara helt petig (vilket man inte ska, eftersom jag tar mig liknande friheter själv) så består ju soundtracket inte bara av musik. Om man nu gör en snäll tolkning och medger att det NME måste ha menat är att listan innehåller en låt eller ett stycke från vart och ett av dessa ”greatest movie soundtracks” så går det åt pipsvängen ändå, eftersom det bara finns 42 spår. Men nog med gnäll. Jag upprepar istället första delen av beskrivningen. NME’s 50 greatest movie soundtracks är en trevlig lista.

The following two tabs change content below.

Oliver Lindman

Fil kand i musik (Sussex University, Brighton) med tonvikt på komposition och musik i audio-visuella media. Har film och musik som främsta intressen, och uppskattar särskilt när de ingår äktenskap.

Latest posts by Oliver Lindman (see all)

Kommentera

Name and email are required. Your email address will not be published.