Spotifysöndag #1 – Filmscore.se

Då var det dags för världshistoriens första SpotifysöndagFilmmusik.nu. I ett obestämt antal söndagar i rad ämnar jag lägga upp en länk till en ny filmmusik-spellista på Spotify. Det innebär att jag på lata söndagar kommer att länka till listor jag redan känner till och gillar, medan jag på lite mindre lata söndagar kommer att skapa nya. ROLIGT!

Det finns förstås en lång rad olika typer av spellistor man kan skapa:

– Allmänna favoritlistor, med lite allt möjligt från filmvärlden.
– Spellistor som lyfter fram det bästa från en särskild kompositör.
– Spellistor med favoriter från en särskild era i filmhistorien.
– Spellistor med godbitar från en särskild filmgenre.

… och så vidare. Men idag känner jag mig bekväm, så det får bli en befintlig, redan populär lista:

Spotifysöndag 1Spotifysöndag #1

Lista: Filmscore.se – filmmusik från filmarkivet

Nuvarande antal spår: 167

Skapare: Egen lista, skapad för Filmscore.se.

Beskrivning: Filmscore.se är en svensk fakta-, tips- och triviasida om filmmusik som jag startade 2010. Den skiljer sig från Filmmusik.nu i att den innehåller tips snarare än recensioner, och att dess artiklar är permanenta (den är ingen blogg). Filmscore.se har ett så kallat filmarkiv, med artiklar om musiken i en lång rad filmer utvalda på grund av sina trevliga soundtracks. Den här Spotifylistan innehåller musik från nästan samtliga av dessa filmer – ett spår per film! Så blir du särskilt förtjust i ett av spåren är chanserna goda att de är tagna direkt ur soundtrack-albumet, som du således kan ta dig till genom ett klick. Personligen föredrar jag emellertid att hädiskt gotta mig i allt det bästa från många olika filmer – gärna genom att shuffla mig igenom spellistan!

The following two tabs change content below.

Oliver Lindman

Fil kand i musik (Sussex University, Brighton) med tonvikt på komposition och musik i audio-visuella media. Har film och musik som främsta intressen, och uppskattar särskilt när de ingår äktenskap.

Latest posts by Oliver Lindman (see all)

Kommentera

Name and email are required. Your email address will not be published.